Наслідки призупинення сертифікації Північного потоку – 2: газ по $1000

17/11/2021
Пауза в сертификации Северного потока – 2

Вартість газу перевищила $1000 за 1000 м3, це пов’язано з новинами про те, що призупинено сертифікацію Північного потоку-2, який є російським.

 

Про це повідомили дані ICE (Intercontinental Exchange).

 

О 14 годині по Києву ціна на газ у головному хабі Європи TTF у Нідерландах зросла до $1051 за 1000 кубометрів, або 87,9 євро за МВт-годину. Розцінки договору за грудень піднялися на 9,9% на добу.

 

Пауза в сертификации Северного потока – 2

Забраження: ICE FUTURES

 

Дане зростання цін пов’язане з призупиненням процесу сертифікації Nord Stream 2 AG як оператор газопроводу Північний потік-2, який належить Росії. Ухвалило таке рішення федеральне агентство Німеччини.

 

Невідомо як довго буде припинено сертифікацію, вона мала закінчитися у травні. На ринку з’являється страх того, що Росія почне штучно знижувати запаси газу у сховищах Європи.

Раніше повідомлялося, що в РФ говорили, що не збільшуватимуть постачання газу, доки не буде схвалено запуск Північного потоку-2.


Поділитися:


Корисні статті

твердотопливные котлы Колви
Альтернатива твердопаливним котлам

Постійне зростання вартості енергоносіїв та дороге підключення газу вимагає шукати інші типи обігрівальних пристроїв для системи опалення. Електричне або газове джерело тепла – альтернатива твердопаливному котлу. Стаття знайомить з видами та характеристиками обладнання, що працює на твердому паливі, його плюсами та мінусами, способами захисту від перегріву. Твердопаливні котли види та характеристики Котли на твердому паливі […]

термомодернизация в Украине
Особливості утеплення хрущовок по «Великій термомодернізації» Зеленського

Програма утеплення будинків в Україні ще не розпочала своєї дії, але викликає безліч супутніх питань. Існує безліч факторів, якими використання виділених коштів виявиться неефективним.   Буквально 1 грудня з боку президента України у посланні до ВР було заявлено про те, що незабаром увійде у роботу проект «Велика термомодернізація». У планах програми стоїть масштабне утеплення лікарень, […]

развития восстановительной энергетики
Основні завдання на 2022 рік в Україні щодо відновлювальної енергетики

Серед аргументів, які відповідають за розвиток джерел енергії, можна виділити політичні, економічні та екологічні. І якщо про екологічні було написано вичерпну кількість інформації, на сьогодні саме ці аргументи є ключовими факторами для розвитку відновлюваної енергетики. Для підтримки удосконалення представленого сектору на території України їх замало. І в більшості випадків це пов’язано з тим, що у […]

Зв'яжіться з нами

Контакти

Ви обираєте нас, тому ми створимо всі умови для комфортного та взаємовигідного співробітництва

Пошта info@epg-kolvi.com

Адреса Україна, Київська обл.,
с. Софіївська Борщагівка, вул. Горького, 1
Графік роботи: Пн-Пт 9:00-18:00




    Please prove you are human by selecting the Truck.